maanantai 24. elokuuta 2015

USA vs. Suomi

Tää postaus taitaa olla jokaisella bloggaajalla, joka asuu ulkomailla, joten miksi rikkoa ketju ;)

Ensimmäisenä liikenne on erilaista. Ihmiset ei kato yhtään, kun vaihtavat kaistaa. Yhtäkkiä huomaat, kun auto meinaa kaartaa kylkeen. Toinen on, että kun oot ainut auto koko kadulla ja joku avaa oven parkkeeratusta autosta just sun eteen. Eihän sitä kannata vilkasta tuleeko autoja ;)
Täällä on myös erilaiset liikenne säännöt. Eli oon tainnut aikaisemmin mainitakkin, että kun tulee STOP- risteys, jossa kaikilla on stop-merkki, ensimmäisenä tullut saa ensimmäisenä ajaa. Ja täällä noita merkkejä on joka nurkalla.
Jos liikennevaloissa palaa punainen, niin saat silti kääntyä oikealle, jos ei tule autoja ja sitä ei erikseen kielletä. Olen myös muutaman kerran törmännyt "odota vihreää valoa" kylttiin. :D

Täällä on todella erilainen kulttuuri, verrattuna Suomeen. Ihmiset ovat paljon kohteliaampia. Esimerkiksi pelkästään kaupan kassalle mennessä kysytään mitä kuuluu ja vastataan hyvää ja kysytään takaisin. Siinä ei kuulu kertoa parisuhde ongelmista yms. vaan aina vastataan hyvää.
Olen myös huomannut, että he eivät pysty olemaan hiljaa. Täällä puhutaan koko ajan, vaikka säästä ja jos puheen aiheet loppuu, aletaan hyräilemään laulua tms.
Olen myös monta kertaa törmännyt, kun olen ollut shoppailemassa, niin joku tulee kehumaan kädessäsi olevaa vaatetta tai jotain mikä on ylläsi. Suomessa saisi vaan vihaisia katseita. :D
Täällä myös huomaa todella helposti, että mikä on vähän rikkaampien asuinaluetta ja mikä on köyhempien.

Täällä on todella erilainen kulttuuri, verrattuna Suomeen. Ihmiset ovat paljon kohteliaampia. Esimerkiksi yleensä kun mennään ravintolaan syömään tai mihin tahansa palveluun, eli kampaajat yms. annetaan tippiä. Ravintolassa tarjoilijat esittelevät itsensä ja kertovat että hän on tänään tarjoilijamme. Hän myös tulee kysymään n. 10-15 minuutin välein, että onko kaikki hyvin.
Täällä myös jätetään verot pois hintalapuista. Et pysty laskemaan loppusumma tarkalleen, ennen kuin pääset kassalle.

Aina metroon mentäessä täytyy leimata kortti tai ei pääse sisälle. Kortin leimaus piste on ennen metro aluetta, eikä sitä pysty ohittamaan. Kun olet mennyt pisteen ohi, pääset valitsemaan metron, mihin haluat mennä.
Junassa myös leimataan kortti ja konduktööri laittaa lapun joko edessä olevaan penkkiin tai takanasi olevaan, että mihin pysäkille jäät, jotta hän tietää.

 
Täällä on myös osa näistä perus jutuista erilaisia. Esim. ikkunat avataan ylöspäin. Suurin osa ovenkahvoista on pyöreitä ja ovet laitetaan lukkoon painamalla nappi sisään ja se aukeaa automaattisesti kääntäessä. Täällä on myös toisenlaisia lukkoja, joka on kiinni ovinupissa- tai kahvassa ja sitä käännetään. 
Suurin osa vessoista ja ainakin yleiset vessat vedetään sivusta.

 


On varmaan paljon muitakin juttuja, mutta siinä oli nyt osa, mikä tuli mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti