perjantai 14. elokuuta 2015

Long time no see

Pitäisi ehkä päivittää useammin tänne. Olen useaan otteeseen meinannut, mutta on ollut niin paljon kerrottavaa, että on sit vaan jäänyt.

Huomenna olen ollut täällä jo kaksi kuukautta. Herran jumala, miten nopeasti aika menee. G:n leiri loppui viikko sitten ja vastahan se alkoi. Kesä on pian ohi ja lapsilla alkaa koulu. Olen kertonut aikaisemmin paljon, missä kaikkialla olen käynyt yms. Joten nyt pyhitän suurimman osan tästä au pair elämälleni.

Eli tosiaankin työn kuva vaihtelee riippuen perheestä ja lasten iästä. Itselläni on vanhemmat lapset, joten ensimmäisenä aamulla herätän lapset ekan kerran ja lähden tekemään aamupalaa. Kunhan se on pöydässä, niin lähden herättämään lapset uudestaan ja tällä kertaa ylös asti. Pitkän aamupalan jälkeen (lapset syövät todella hitaasti) he tekevät aamuhommat ja lähden ajamaan heitä leireille. Voi kun se olisikin siinä. Eli joka viikko käyn kaupassa ja pesen lasten pyykit. Itse saan päättää päivät. Loppu aika on sitten omaa aikaa ennen kuin lähden hakemaan G:n leiriltä. Yleensä käyn salilla, katon leffaa, nukun tai näen jotain kaveria. G:n leiri loppuu kolmelta ja B:n viideltä, joten jäämme yleensä loppu ajaksi rannalle tai uima-altaalle odottamaan.


Kun pääsemme kotiin, teen päivällistä ja seuraavan päivän lounaan valmiiksi. Riippuen vanhempien työajoista, välillä teen myös iltapalan ja katson iltahommat.
Eli elämäni on periaatteessa joka päivä samaa, mutta silti jokainen päivä on erilainen. Välillä lapsilla on huono päivä tai jos sataa, niin toinen lapsi jää kotiin yms. Joudun joustamaan todella paljon ja organisoimaan. Samana päivänä saattaa olla leirien lisäksi hammaslääkäriä, matikan opettaja tulla käymään, synttäreitä yms, joten täytyy miettiä jo edellisenä päivänä tai viimeistään aamulla, että teenkö päivällisen jo päivällä valmiiksi, jotta lapset kerkeävät syödä yms. Eli tämä ei tosiaankaan ole helpoin työ, mutta on myös palkitsevaa. Itse oppii todella paljon sietämään stressiä ja suunnittelemaan asioita.
Ja mikä parasta, kun tulet kotiin jostain, niin lapset tulevat halaamaan ja kertovat innoissaan asioistaan tai haluavat pelata tms.

Itselläni on myös välillä iltaisin aikaa lähteä käymään jossain ja yleensä viikonloput. Nyt olin pari viikkoa sitten lauantai illan töissä ja viime viikolla, koska juhlitaan G:n synttäreitä.
Mutta nyt muutama viikonloppu sitten kävin Yankeesen pesäpallo pelissä. Oli hiukan tylsä peli ja todella kuuma, mutta kerran täällä ollaan, niin piti sitä käydä katsomassa.



Olemme muiden au pairien kanssa (suurin osa täällä on ruotsalaisia tai saksalaisia) käyneet shoppailemassa White Plainssissa(paikka, jossa on ostoskeskus yms.), syömässä, katsomassa ilotulitusta yms. Itselläni on myös yksi paikallinen kaveri, jonka kanssa olen käynyt Cityssä. Josta puheen ollen, näytän jo nykyään enemmän new yorkkerilta kuin turistilta. Olin viime viikonloppuna yksin menossa metroon ja eräs nainen tuli kysymään minulta neuvoa, että missä tämä on. :D





Huomenta Suomi ja Hyvää yötä Amerikka !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti